Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding?


Hoe ziet een lesdag eruit?

We beginnen een lesdag met een kort meditatief moment om bij jezelf te komen. Daarna gaan we in de ochtend aan de slag met het ontwikkelen van onze coachingsvaardigheden. We richten ons daarbij op veelvoorkomende problematiek van kinderen, pubers en jong volwassenen. Maar ook is er aandacht voor het coachen van ouders. De middag wordt gestart met een vragenrondje over de lesstof. Daarna een korte toelichting op het vak karmisch opvoeden waarbij we telkens een andere leeftijdsfase van een kind belichten vanuit het zielkundige aspect. Daarna starten we met het beoefenen van energetische behandelingen. We leggen ze uit, doen ze voor en daarna worden ze klassikaal beoefend. De lesdag wordt afgesloten met een evaluatie en gezamelijke afsluiting.

Wat komt er tijdens de hele opleiding aan bod?

 • Coachingstechnieken met veel aandacht voor het oplossingsgericht coachen
 • Systemische benadering (familiepatronen)
 • Focussen als therapeutische interventie
 • Opzetten praktijk, wet- en regelgeving
 • De werking van het energetisch systeem en chakranomie (dit is de leer die het gevoel, het denken en het daarop gebaseerd (emotionele) gedrag omvat, gekoppeld aan de chakra's) 
 • Energetische behandelingen voor veel gedrags- en emotionele aspecten van kinderen
 • Karmisch (op)voeden per leeftijdsfase uitgewerkt
 • Zielkunde

Wat leer je daarbij?

 • Vanuit neutrale houding aansluiten op het kind en zijn/haar ouder(s).
 • Gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen analyseren en adequaat begeleiden en meewerken aan verbetering.
 • Hoe je kinderen op speelse en praktische manier hun problemen kunt laten oplossen.
 • Hoe je kunt aansluiten vanuit gevoel. 
 • Hoe je zielkundig kunt werken.
 • De juiste keuze maken uit het behandelrepertoire van energetische interventies, waarmee een kind ondersteund wordt.
 • Bewust worden van de invloed van jouw houding en gedrag op het kind en ouders/opvoeders.
 • Overdracht- en tegenoverdrachtsreacties herkennen en deze aan de orde kunnen stellen.
 • Uitdagingen op een positieve manier aangaan.
 • Beroepsvaardigheden eigen maken.

 

Hoe leer je dat?

De lesdagen zijn praktijkgericht. Je leert door te doen en te ervaren. Op een interactieve manier worden in kleine groepjes de vaardigheden getraind en ontwikkeld. De energetische behandelingen worden met elkaar beoefend, zodat je weet hoe het voelt om een behandeling te geven en te ontvangen. Daardoor weet je precies hoe het voelt en hoe het werkt en doorwerkt. Zo vindt er iedere lesdag een ervaringsgericht proces plaats. Dit vormt het uitgangspunt voor de volgende stap in je ontwikkeling. En door zelfstudie maak je je het theoretische gedeelte eigen. Dat is even zo belangrijk.

Wat vinden onze afgestudeerden van de opleiding?

Jetske Waltman - Esser: Deze opleiding is zoveel meer dan alleen Energetisch kindercoaching. Hans en Fien nemen je mee op een reis die zoveel deuren in jezelf weer weet open te zetten. Het kind in jezelf zal ook weer naar boven komen. Deze opleiding is het grootste cadeau die ik mijzelf ooit heb kunnen geven. 

Hilde Carpentier: Ik heb genoten van deze opleiding. Ondanks de relatief korte duur, was het zeer intens en heb ik ontzettend veel geleerd! Hans en Fien slagen erin om goede kindercoaches op te leiden, maar daarnaast zorgen ze er ook voor dat je als mens kan groeien doorheen de opleiding. Hun open-minded, professionele, doorleefde en liefdevolle aanpak maakt deze opleiding dubbel waardevol!

Kelly van Deelen: Het is een mooie en diepgaande opleiding! Hans & Fien leren je heel veel in korte tijd, ze zijn zeer kundig, de locatie en sfeer is geweldig. Alles gebeurd in een fijne sfeer en in een veilige setting. 

Gwendolien Maat: Deze opleiding is een must voor jezelf om te ondergaan. Het houdt je spiegels voor die veel wakker maakt, die nodig zijn om verder te gaan. Als de opleiding is afgerond ben je klaar om liefdevol kinderen energetisch te coachen en te begeleiden. En dat is heel hard nodig in deze tijd! 

José Kampers: Jullie hebben heel veel kennis om diepere achtergronden te belichten achter een casus. Dit wordt met veel enthousiasme overgedragen. Geweldig om door jullie in zo'n korte tijd begeleid te worden tot volwaardige kindercoach. Jullie wisten me het vertrouwen te geven dat ik het kan en met alle tools en positieve feedback durf ik vol vertrouwen een praktijk op te starten. 

Liana Selbach: Fijn om zelf te ervaren wat energetische behandelingen met je kunnen doen en te zien dat je bij kinderen in zo'n korte tijd zoveel positieve invloed kan hebben.

Marjolijn van den Berg: Een bruikbare opleiding voor iedereen die met kinderen werkt of wil werken.

Carola Roovers: Cursus waar je (kinder)hart sneller van gaat kloppen. Je gaat anders naar kinderen en vooral ook naar hun omgeving kijken. Je kan iets gaan bijdragen aan een gelukkiger kind en wie wil dat nou niet? Ondertussen werk je ook een beetje aan jezelf. Je krijgt er een gedreven maar anderzijds ook een rustig gevoel van.

Carin van de Noort: De opleiding Energetisch Kindercoach vind ik een mooie "kort maar krachtige" opleiding waarin ik ontzettend veel heb geleerd: coachende oplossingsgerichte vragen, (energetische) oefeningen maar ook heeft de opleiding bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Het is al met al een mooi pakket om kinderen en jongeren te kunnen helpen en begeleiden.

Chantal Brandsen: Door deze opleiding groeit je vermogen jezelf en anderen op een zeer sensitieve manier te kunnen begeleiden!

Mieke Gorter: Het is een unieke opleiding die je als mens doet groeien.

Nathalie Kuijpers: Ik vond het een leuke leerzame opleiding waarin ik veel heb geleerd. Er is veel informatie verteld waar je iets aan hebt. De afwisseling coaching in de ochtend en energetische behandelingen in de middag is heel fijn. Ook wil ik even zeggen dat de lunch super verzorgd en lekker is. Mijn complimenten!! Bedankt voor deze fijne opleidingstijd!

Pauline Geluk: Wat een Geluk dat in een periode, waarin ik het roer voor mezelf wilde omgooien, jullie opleiding tegen kwam via Facebook. De open dag vond ik geweldig om mee te maken en kon ik gelijk ervaren hoe de opleiding eruit zou zien. Dat gaf meteen zo'n enorm goed gevoel, dat ik niet langer hoefde te twijfelen. In 5 maanden tijd heb ik ontzettend veel geleerd, ben ik persoonlijk heel erg gegroeid en ben ik meer bij mijn gevoel terecht gekomen. De opleiding heeft me zoveel moois gebracht. Het oplossingsgericht coachen was voor mij een openbaring en de energetische behandelingen zijn super Wjn om te doen. Kortom een echte aanrader!

Sandra Smits: Fijne opleiding. Ik vond het prettig dat we een kleine groep hadden. Daardoor veel kunnen delen en oefenen met elkaar. Docenten nemen je mee, maar laten je ook zelf ontdekken. Dat is een kracht.

De algemene waardering van onze opleiding is 8,7


 

Ik wil me graag inschrijven voor de opleiding!

5 februari 2020 - Opleiding op woensdagen

INSCHRIJVEN WOENSDAGEN

7 februari 2020 - Opleiding op vrijdagen

INSCHRIJVEN VRIJDAGEN