De Opleiding

Hier vind je informatie over onze korte en bondige opleiding tot Energetisch kindercoach


In de opleiding tot Energetisch kindercoach leer je de basisvaardigheden voor kindercoaching. Dit wordt aangevuld met effectieve energetische behandelingen die een kind innerlijk sterker maken. Op een speelse manier kun je zo bij kinderen werken op de aura, de chakra's en meridianen. Je leert diverse behandelingen voor verschillende (emotionele) situaties. Deze behandelingen komen voort uit de succesvolle opleiding tot Energetisch therapeut.

Als kindercoach werk je oplossingsgericht en maak je gebruik van de kwaliteiten en vaardigheden die een kind bezit. Je stimuleert een kind om eigen kracht en hulpbronnen in te zetten voor het realiseren van het doel. Het ontwikkelen van deze vaardigheden lopen als een rode draad door de opleiding. 

Hulpvragen kunnen wat ons betreft niet los gezien worden van het gezinssysteem. Daarom maken het voeren van oudergesprekken en het coachen van ouders/opvoeders ook deel uit van de opleiding.

Waarom kiezen voor onze opleiding?

Het is een bondige opleiding van 11 praktijkgerichte lesdagen van 10:00 tot 17:00 uur.
Holistische benadering:  je leert holistisch te kijken oftewel het hele plaatje neem je mee zoals het kind, het denken en voelen van het kind, de ouders met hun denken en voelen, de invloed van de overige gezinsleden, opvoeders, de sociale omgeving.
Unieke energetische behandelingen: je leert bijzondere, helende energetische behandelingen. De behandelingen zijn eenvoudig toepasbaar en kennen een diepe doorwerking naar het geestelijke bewustzijn. Hierdoor worden kinderen innerlijk sterker, weerbaarder en zijn ze beter in staat hun problematiek te overwinnen. Met deze interventies onderscheid je je van andere kindercoaches. 
Sensitiviteit: Je ontwikkelt je eigen sensitiviteit en je leert hoog sensitieve kinderen (HSP) te begeleiden in hun ontwikkeling waardoor ze anders omgaan met de belastingen en prikkels van de hedendaagse maatschappij.
Coachingvaardigheden: niet alleen leer je kinderen en pubers coachen, ook leer je het coachen van de ouders en/of opvoeders. Dit laatste is vaak net zo belangrijk, zo niet belangrijker.
Ontwikkeling van vaardigheden: je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn bij het professioneel uitoefenen van het beroep Energetisch kindercoach. 
Kinder- en jeugdgedrag: de alom bekende ‘gedragsproblematieken’ (bv. ADHD, OCD, ODD) zal je als coach regulier kunnen benaderen en ook holistisch kunnen bekijken met daarbij energetische ondersteuning.
Zelfonderzoek en zelfreflectie: er wordt voortdurend een beroep gedaan op het plegen van zelfonderzoek en zelfreflectie ten aanzien van jouw verbale en non-verbale communicatie, overdrachtsreacties en het creëren van veiligheid. Je persoonlijke ontwikkeling krijgt daardoor een groeispurt.
Praktijkvorming: tijdens de opleiding voer je ook een coachtraject uit met een intake en aansluitend 3 coachsessies met een kind, puber, jongvolwassen en/of zijn ouders/opvoeders/begeleiders. 
Begeleiding: je krijgt adequate ondersteuning en begeleiding van de docenten. Docenten en/of mentors zijn goed bereikbaar voor advies en/of overleg. 

 

SKJ accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ202582). Geaccrediteerde punten zijn 105.00. 

Doelgroep - Wie zijn je medestudenten?

Iedereen die graag met kinderen wil gaan werken en ze wil begeleiden bij het versterken van hun vaardigheden. Professionals zoals counselors, medewerkers van kinderdagverblijven, gastouders, leerkrachten in het basisonderwijs en onderwijsassistenten. Ouders die de kennis direct willen toepassen in de opvoeding van hun kind. Zij die een carrière-switch willen maken. En therapeuten en coaches die zich in hun praktijk (ook) willen richten op het begeleiden van kinderen en jongeren en daarbij ook energetisch ondersteundende interventies willen bijleren.

Wat vinden onze studenten van de opleiding?

Helma van Esch: Deze opleiding leert je veel vaardigheden om kinderen (en volwassenen) te gaan coachen en energetisch te kunnen ondersteunen wanneer er belemmeringen in het leven ervaren worden. Daarnaast is deze opleiding een mooie aanvulling om aan je zelfontwikkeling te werken. Je kunt inzichten krijgen die je als coach nodig hebt om andere beter te kunnen helpen. Ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik deze opleiding gevolgd heb. De coaching en begeleiding door Hans en Fien is persoonlijk, warm, integer, betrokken, ontwikkelingsgericht en ook gericht op het leren van en met elkaar. Kortom een opleiding die ik met veel plezier gevolgd heb en waardoor ik klaar ben voor een volgende stap in mijn leven! 

Rianne Blankert: Ik heb deze opleiding met veel plezier gevolgd. Er was een fijne sfeer tijdens de lessen. De twee docenten, Fien en Hans zijn hele inspirerende liefdevolle mensen, die hun kennis op een heel prettige manier aan ons weten over te dragen. Het energetische deel vind ik echt een meerwaarde van deze opleiding. Ik zou deze opleiding zeker aanraden.

Ilona Verharen: Deze opleiding heeft mijn hele kijk en houding op het leven en het omgaan met problemen in positieve zin veranderd. Daarnaast heb ik helpende vaardigheden ontwikkeld die ik zowel voor mezelf, voor mijn gezin als voor anderen kan toepassen. Ik heb een erg fijne tijd gehad en vind het jammer dat de opleiding is afgelopen.

Saskia van der Looij: Inspirerende opleiding, fijne lessen in kleine groepen, Hans en Fien geven je in een veilige setting, vertrouwen om te kunnen groeien. In afgelopen maanden genoten en veel geleerd, blij met de keuze voor deze opleiding!

Riëlle Robbens: Met heel veel plezier en energie de opleiding gevolgd met een bijzonder mooie groep en twee fijne docenten als Hans en Fien. De combinatie van energetische behandelingen en coachen is een hele mooie. Hierdoor kun je ook snel en praktisch aan de slag om kinderen te helpen in een korte doorlooptijd. Een opleiding die ik niet had willen missen!

Jeanine Heijmans: Tijdens de opleiding heb ik vele bruikbare tools geleerd welke ik kan gebruiken in mijn coachingspraktijk. Met name het werken op het energetisch systeem vind ik zeer waardevol en aanvullend te gebruiken in coachingssessies. 

Marcia Tawjoeram: 'Het is een goede en fijne opleiding waar ik veel heb mogen ervaren en leren. Er is goede begeleiding en ruimte voor jou als persoon tijdens de opleiding. Ook de fijne en leuke groepssfeer heb ik als zeer prettig ervaren'.

Jolanda Karsten'Ontzettend leuke opleiding. Ondanks dat het een opleiding is tot kindercoach heb ik ook mij zelf leren kennen en ontwikkelen'.

Jeannette Barzilay'Ik heb met veel interesse en plezier de opleiding gevolgd. De sfeer is goed en ontspannen. De opleiding is gevarieerd en praktijk gericht. De energetische behandelingen ervaar ik als een diepgang en verbreding bij een coaching'.

Laurien Hermsen: 'Door deze opleiding heb ik meer inzicht gekregen in de samenhang tussen lijf en hersenen. Ik heb meer handvatten en handreikingen gekregen om op een holistische manier naar kinderen, tieners en jongvolwassenen te kijken en ze te coachen. Door de opleiding Energetisch Kindercoach heb ik ook meer over mezelf geleerd, wie ik ben en waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Het is een verrijkende opleiding die op mij inspirerend heeft gewerkt. Deze opleiding proeft naar meer.....!' 

Anouk Boone: 'Ontzettend leuke, leerzame opleiding! Had ik voor geen goud willen missen!'

Kim van Den Dobbelsteen: 'De opleiding zoals deze gegeven wordt door jullie is ontzettend leerzaam, hele fijne manier van lesgeven en een hele mooie en magische manier om met de studenten om te gaan. Het hele plaatje klopt gewoon...'

Brigitte Grob: 'Wat heb ik een mooie tijd beleefd tijdens deze opleiding. Naast mijn werk goed te doen. Fijne docenten op een fijne plek! Ik heb naast energetische behandelingen en gesprekstechnieken ook heel veel over mijzelf geleerd! Een hele fijne bijkomstigheid!'

Jolien Verhage: 'Een aanrader deze opleiding! Ik heb ontzettend veel geleerd en heb met veel plezier de lesdagen gevolgd'.

Gidian Kessels: 'Ondanks dat de opleiding maar 5 maanden duurde, heb ik ontzettend veel geleerd! Veel praktijk en vooral het zelf uitvoeren en ervaren heeft mij veel gebracht met een juiste verdeling tussen coaching en energetische behandelingen!' 

Els van Drie: 'Kracht van de opleiding zit in de verbinding van het coachen en energetische behandeling. In korte tijd biedt het een prima basis voor jou als kindercoach'.

Charmene Saunders-Sanger: 'Hans en Fien zijn twee fantastische mensen. Met hart en ziel en vooral veel ervaring geven zij inspirerende en leerzame lessen. Ik heb ontzettend veel geleerd, ook al waren sommige lessen zeer confronterend. Er word je een spiegel voorgehouden zodat je ook zelf veel over je innerlijke bron te weten komt. Dit is van belang om daarna op de juiste manier en vooral met veel gevoel de juiste tools te gebruiken hoe je kind(eren) en ouders kunt coachen en energetisch behandelen. Een diepe buiging voor Hans en Fien. Ik voel mij compleet en ga met mijn collega’s energetisch kindercoaches de wereld een stukje mooier maken'.

Karin Wichgert: Hele mooie opleiding waar je samen met de groep toewerkt naar een einddoel, 
je eigen ontwikkeling in een versneld tempo komt en waar voldoende gelegenheid is voor vragen.
Het mooie is theorie maar ook veel praktijk en daarom heb ik voor deze opleiding gekozen.
Twee docenten Hans en Fien die met liefde en Passie hun kennis doorgeven. 

De algemene waardering van onze opleiding is 8,9

 

Heb je nog vragen? Bel ons of stuur een mail.


 

Ik wil me graag inschrijven voor de opleiding!

5 februari 2020 - Opleiding op woensdagen

INSCHRIJVEN WOENSDAGEN

7 februari 2020 - Opleiding op vrijdagen

INSCHRIJVEN VRIJDAGEN