Praktische informatie

Hier vind je de kosten, data, lestijden, locatie, studiebelasting, toelatingseisen


Leslocatie

Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a, Breda

Prijs voor deelname

De prijs voor deelname is € 2.195 of 5 maandelijkse termijnen van € 445,--. 

Boek je vóór 1 december 2019 dan betaal je slechts € 1995 of 5 maandelijkse termijnen van € 405,-

De prijs is inclusief de zeer uitgebreide lesstof (en geen verdere verplichte studieboeken), vegetarische lunch, koffie/thee. De studiekosten zijn ook in 2020 nog aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Daardoor kost deze opleiding jou effectief (afhankelijk van het inkomen) 39 of 51% minder!

Data, lestijden, groepsgrootte

De opleiding vindt plaats binnen 5 maanden en daarin zijn in totaal 11 lesdagen. De lestijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur. De groepsgrootte is maximaal 16 personen. Een opleiding gaat door bij minimaal 8 personen. Ben je een dag verhinderd, dan kun je die dag doorgaans bijwonen in dezelfde week bij de andere groep.

Twee keer per jaar starten er 2 groepen: in februari en in september.

De data van de eerstvolgende groepen zijn: 

Woensdaggroep voorjaar 2020

 • 5 en 19 februari 2020
 • 11 en 25 maart
 • 8 en 22 april
 • 13 en 27 mei
 • 10 en 24 juni
 • 1 juli
   

Vrijdaggroep voorjaar 2020

 • 7 en 21 februari 2020
 • 13 en 27 maart
 • 10 en 24 april
 • 15 en 29 mei
 • 12 en 26 juni
 • 3 juli

 

Mocht je een keer niet kunnen op een dag, dan kun je dat in diezelfde week inhalen bij de andere groep.

Toelatingscriteria

De opleiding wordt op Hbo-niveau gegeven. Toelatingscriteria zijn 21 jaar of ouder en je voldoet aan MBO-4 niveau of hoger. Wanneer je MBO 3 hebt afgerond maar wel veel ervaring hebt opgedaan in het werken en omgaan met kinderen, kunnen we overleggen met elkaar om af te stemmen of het niveau van onze opleiding haalbaar voor jou is. Daarnaast ben je mentaal stabiel, je beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden en staat open voor feedback, zelfonderzoek en zelfreflectie. 

Studiebelasting

De studiebelasting is ingeschaald op 4 tot 5 uur per week, exclusief de lesdag, eventuele intervisies en de praktijkopdracht. De praktijkopdracht bestaat er uit dat je een coachtraject organiseert voor een kind. Je hebt een intake met de ouder(s) en minimaal 3 sessies met het kind. Van het coachverslag schrijf je een schriftelijk verslag en levert dat ter beoordeling in.

Diploma en accreditatie

Je komt in aanmerking voor diplomering wanneer

 • je minimaal 80% van de lesdagen aanwezig bent geweest. 
 • jouw competentie ontwikkeling gedurende de opleiding voldoende is aangetoond
 • het verslag van het coachtraject als voldoende is beoordeeld
 • je op de laatste lesdag een presentatie hebt gegeven van jouw coachtraject en waarin je minimaal drie energetische behandelingen demonstreert. Daarnaast geef je ook een pitch over jezelf.

 

Met dit diploma kun je lid worden van het Kindercoachgilde en vervolgens van de beroepsorganisatie AdionaMalva Coach Opleiding is geaccrediteerd door het CRKBO. Dit is een keurmerk voor de kwaliteit van onze opleiding. De opleiding Energetisch kindercoach is daarnaast ook geaccrediteerd door SKJ - Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ202582) en is goed voor 105.00 geaccrediteerde punten. 

Eigen praktijk starten

Eenmaal gediplomeerd ben je voldoende toegerust om zelfstandig een praktijk te voeren als Energetisch kindercoach. Je kunt je richten op kinderen, pubers en jongeren met hun specifieke problemen of jezelf specialiseren. 

Vergoeding door zorgverzekeraars

Coachsessies komen niet in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding door zorgverzekeraars. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is meer nodig. Je zult een HBO beroepsopleiding voor complementaire zorgverlening met goed gevolg hebben afgerond en daarnaast een diploma medische basiskennis (MBK) of psychosociale basiskennis (PSBK) hebben behaald conform het zgn. PLATO-niveau en lid zijn van een beroepsvereniging die aangesloten is bij een koepel (SRNO/ RBCZ). 

Vanuit de Jeugdwet worden zorgkosten voor kinderen t/m 18 jaar geregeld via de gemeenten en dus niet via zorgverzekeraars. Als kindercoach kun je proberen een contract af te sluiten met jouw gemeente voor coaching en begeleiding voor kinderen en jongvolwassenen.

Heb je nog vragen? Bel ons of stuur een mail.

 


 

Ik wil me graag inschrijven voor de opleiding!

5 februari 2020 - Opleiding op woensdagen

INSCHRIJVEN WOENSDAGEN

7 februari 2020 - Opleiding op vrijdagen

INSCHRIJVEN VRIJDAGEN